ARTVİN ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARTVİN İLİ 1. DÖNEM ORTAK YAZILI SINAVLARA AİT KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARTVİN İLİ 1. DÖNEM ORTAK YAZILI SINAVLARA  AİT KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, 9 Eylül 2023 tarihli ve 32304 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'te İlçe, il veya ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabileceği; okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların sorularının konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanacağı ve konu soru dağılım tablolarının il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulacağı belirtilmiştir.

Bu bağlamda ilçe/il ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümreleri ve Artvin Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğümüzce temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi, mesleki ve teknik eğitimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde 1. Döneme ait "konu soru dağılım tabloları" hazırlanmıştır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda 6. sınıf Türkçe ve matematik derslerinin, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı, matematik derslerinin 1. dönem 2. sınavları ile 2. dönem 1. sınavları Bakanlığımız tarafından ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır. Bu sınavların konu soru dağılım tabloları Bakanlığımız tarafından yayımlanacaktır.

Ayrıca Artvin İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu'nda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde Artvin ilinde ilçe/il geneli ortak sınav yapılmamasına karar verilmiştir.

Okullar tarafından yapılacak ortak yazılı sınavlarda il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince oluşturulan "konu soru dağılım tabloları" ndaki senaryolardan biri tercih edilerek okul zümre öğretmenleri tarafından sorular ve cevap anahtarları hazırlanacaktır. Okul genelinde yapılacak ortak sınavlar açık uçlu ya da açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.

Sınavlara ait konu soru dağılım tablolarına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Artvin ili temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi, mesleki ve teknik eğitim konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında uygulanacak sınavlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen "Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi" ise 11 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönerge'ye ulaşmak için tıklayınız.

9 Eylül tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilecek yazılı ve uygulamalı sınavlara yönelik merak edilen ve sıkça sorulan soruların yanıtları paylaşıldı.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yazılı ve uygulamalı sınavlara ilişkin "Hangi sınıf ve derslerden ortak sınav yapılacak?", "Ortak yazılı sınavlarda sorular nasıl olacak?", "Ortak yazılı sınavların yapılacağı tarihlerde okullar tatil edilecek mi?", "Ortak yazılı sınavların notları nasıl açıklanacak?" gibi sıkça sorulan 40 sorunun detaylı yanıtlarını paylaştı.

Yazılı ve Uygulamalı Sınavlara Yönelik Sıkça Sorulan Sorulara bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Örnek soru kitapçıklarına bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilkokullarda ölçme değerlendirme çalışmalarına yönelik test sistemi yerine geliştirilen "süreç odaklı" öğrenme yaklaşımı kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye dayalı örnek ölçme araçları yayımlandı.

Bundan sonraki süreçte de MEB tarafından benzer örnek ölçme araçları hazırlanarak yayımlanacak.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örneklerine ulaşmak için tıklayınız.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Bina - 0 466 212 10 32 0 466 212 59 51 0 466 212 59 53 0 466 212 59 52 0 505 475 63 18

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.